Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zábavné dopoledne s matematikou

16. 10. 2024

V úterý 8. října se naše škola zúčastnila Zábavného dopoledne s matematikou pro žáky 5. tříd pořádaného ZŠ Staré Město. Akce se zúčastnilo celkem 15 pětičlenných družstev z různých okolních škol, která mezi sebou soutěžila v různorodých matematických a logických disciplínách. Naši školu reprezentovali Lara Dreslerová, Agáta Knéslová, Adam Margetík, Tereza Tesařová a Mia Vilímková. Žáci předvedli skvělý výkon a s velkým nasazením vybojovali 1. místo!

Soutěžní dopoledne zahrnovalo celkem 8 stanovišť, na kterých žáci čelili zajímavým a náročným úkolům. Na prvním stanovišti museli řešit logické úlohy s přemísťováním zápalek. Následovaly matematické slovní úlohy, kde se projevily jejich výborné počítací schopnosti a strategické myšlení. Velmi populární byla také hra Logeo, kde se ukázaly nejen matematické znalosti, ale i prostorová představivost a logika. Dalším stanovištěm byl matematický kvíz, který důkladně prověřil znalosti z různých oblastí matematiky. Nechyběly ani úkoly na osvěžení mysli, jako křížovky a osmisměrky, které přispěly k rozvoji slovní zásoby a soustředění. Hra Ubongo pak přinesla rychlost a kreativní myšlení, kdy žáci museli co nejrychleji složit barevné obrazce podle daných vzorů. Velmi náročné bylo stanoviště s počítáním na tabletech pomocí aplikace Speedmat, kde se hodnotila nejen správnost, ale i rychlost výpočtů. Poslední úkol – obrazce jedním tahem – opět prověřil důvtip a schopnost najít správné řešení na první pokus.

Zatímco pořadatelé sčítali body a připravovali závěrečné vyhodnocení, žáci se pustili do kreativního úkolu – stavění nejvyšší věže z netradičních materiálů: špaget, provázku a lepící pásky. I v této disciplíně naše škola prokázala týmovou práci a kreativitu, a odnesla si zasloužené 2. místo.

Gratulujeme žákům k výjimečnému výkonu a těšíme se na další soutěže, kde budeme moci znovu ukázat své schopnosti!

Fotoalbum